slide 1 slide 2 slide 3

Tim za polžev vsadek

Tim sestavljamo:

Diana Ropert,  prof.def.

Milan Brumec,  univ.dipl.ing.el.

mag. Irena Varžič, prof.def.

Sergeja Grogl,  spec.ped.

Katja Globevnik, prof. spec. in reh. ped.

Mateja Loparnik, prof.spec. in reh.ped.

Mateja Frangež, prof.spec. in reh.ped.

Jana Škorjanc, univ.dipl.psih.


Rehabilitacijo gluhih in naglušnih izvajamo v naši ustanovi 40 let. Cilj našega dela je usposobiti gluhe in naglušne v govorni komunikaciji tako, da se lahko enakovredno in samostojno vključujejo v življenje. V rehabilitaciji gluhih je s pomočjo kohlearnega implanta dana možnost razvijanja poslušanja in govora. 
V Sloveniji so prvo operacijo izvedli na Kliničnem centru Ljubljana marca 1996 ter prvo v Kliničnem centru Maribor leta 2007.
V naši ustanovi smo pionirsko pričeli z rehabilitacijo dveh predšolskih otrok. S strokovnimi referati o tem smo se udeležili mednarodnega kongresa, prikazali rezultate domači strokovni javnosti, s poljudnim člankom pa tudi širšemu krogu bralcev. Ustanovili smo diagnostično-rehabilitacijski tim za kohlearni implant, ki  skrbi za teoretični in praktični razvoj znanja. Pripravili smo informativno knjižico o implantu, namenjeno staršem in strokovnjakom, ki se prvič srečujejo s tem slušnim pripomočkom. Izdajamo pa tudi brezplačen časopis Objem Zvoka.
V Sloveniji se dodeljevanje kohlearnega implanta nadaljuje, vedno več staršev se za svoje gluhe malčke odloča za ta pripomoček. 

Naša ustanova in tim za kohlearni implant sta organizirala že 5 slovenskih posvetov o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom z mednarodno udeležbo, ki so potekali leta 1998, 2002, 2006, 2010  in 2014 v Mariboru.

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Center za sluh in govor Maribor

Direktor: Samo Rumež
Vinarska ulica 6, 2000 Maribor, tel.: 228 53 40,
fax: 228 53 63

Organizacijska enota ZDRAVSTVENA ENOTA

Vodja OE ZE: Borut Vnuk, tel.: 228 53 54
Sprejemna ambulanta, tel.: 228 53 46

Powered by Joomla!®. Designed by: Joomla master template  Valid XHTML and CSS.